<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37377" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вятър отново ...

Огромна скала надвисна опасно над пловдивско училище (видео и снимки)

16 Май 2019
0 5375

60-тонна скала е надвиснала над корпус на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“ в Пловдив, съобщава TrafficNews.

 

 

В момента се взимат спешно мерки за обезопасяването й. Проблемът е възникнал преди няколко седмици, тъй като коренната система на дърво е започнала да разрушава част от скалите, които се намират непосредствено до сградата.

 

 

""

 

В момента екипи на фирмата изпълнител на ремонта на Бунарджика обрушват скалната маса, за да не се стигне до инцидент. Скалата е надвиснала точно над работилницата на школото, като докато траят обезопасителните дейности, вътре няма да се провеждат учебни занятия.

 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов заяви, че след обезопасяването на пространството, ремонтите на Бунарджика ще продължат по график, като се надява по-голямата част от дейностите в зоната да бъдат завършени до края на месеца.
 

 

 

 

""

 

 

Очаква се дейностите по обезопасяването да приключват до 10 дни. „Около 2 метра във височина от този масив вече са обрушени, което намалява възможностите да се прекатури и съответно да удари сградата“, добави Стаменов.

 

 

 

Източник: TrafficNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции