Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ози Озбърн разкри в телевизионно шоу, че е болен от Паркинсон
Ози Озбърн разкри в телевизионно шоу, че е болен от Паркинсон
По света
01-21-20
добавено
950
прегледа

Легендарната рок звезда Ози Озбърн и съпругата му Шарън Озбърн се появиха в сутрешното шоу "Good Morning America" и разкриха, че Ози е диагностициран с болест, която е форма на Паркинсон.

 

"Това е PRKN 2, което е форма на Паркинсон", каза Шарън на водещата, докато седеше до съпруга си.

 

"Има толкова много различни видове на Паркинсон. Това не е смъртна присъда по какъвто и да е начин, но влияе на определени нерви в тялото ви... все едно сте имали добър ден, който изведнъж се превръща в наистина лош", добави тя.

 

Болестта на Паркинсон е невродегенеративно заболяване, което прогресира бавно при повечето хора и за което в момента няма лечение.

 

„Беше страшно предизвикателно за всички нас“, каза 71-годишният Озбърн.

 

"Направих последния си концерт в навечерието на Нова година. Тогава паднах лошо и трябваше да претърпя операция на врата, която ми прецака всички нерви", добави той.

 

 

 

 

"Вследствие на операцията, ръката ми изтръпна, а краката ми продължават да са студени. Не знам дали това е от болестта или каквото и да било, но вижте, в това е и проблемът -  лекарите са прерязали нервите ми по време на операцията. Никога бях чувал за болки в нервите и чуството е доста странно", каза той на водещата.

 

Съобщението за болестта идва след като Озбърн отложи световното си турне и ще остане извън публичност за известно време у дома.

 

Озбърн прекара последните си месеци в отричане на сериозни здравословни проблеми и новини за смъртта му, като в един момент дори отричаше, че страда от болестта на Паркинсон.

 

"Не съм добър в тайните. Не мога да се разхождам повече криейки го, тъй като изглежда сякаш вече си изчерпвам извиненията..." , каза той.

 

 

 

 

Две от децата на Ози и Шарън - Джак Озбърн и Кели Озбърн били първите, които видели, че нещо не е наред с баща им.

 

"Най-трудното е да гледаш някого, когото обичаш, да страда", сподели Кели, разкривайки подробности за живота на фамилията през последната година.

 

Кели сподели и че диагнозата е сплотила семейството им и е помогнала да намерят сили един в друг.

 

„Всички отново научихме много неща един за друг и това потвърждава колко сме силни“, каза тя.

 

Синът му Джак, който бе диагностициран с множествена склероза през 2012 г. заяви, че много добре разбира през какво минава баща му.

 

"Разбирам, когато имаш нещо, което не искаш да имаш - но аз не го притискам... Ако той иска да говори - говорим, а ако не, просто се опитвам да вмъкна информация относно болестта в разговорите ни", каза Джак.

 

 

 

 

Озбърн заяви, че феновете му са били неговият главен източник на подкрепа през последната година.

 

"Знаете ли... те са сякаш моят въздух и се чувствам по-добре. Приех факта, че страдам от болестта на Паркинсон и се надявам те да са там за мен, защото имам нужда от тях. Искам да ги видя и ми липсват толкова много", сподели той.

 

 

 


"Той ще се завърне и отново ще прави това, което обича да прави -  знам го", убедена е Шарън.

 

 

Източник: PopCulture