<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82240" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандалното ...

Окончателно: Карантинираните ще гласуват в подвижни урни или специални секции (видео)

22 Януари 2021
0 163

Хората, поставени под карантина към датата на парламентарния вот – 4 април, ще гласуват в подвижни урни или в отделни секции, извън посочените в Изборния кодекс, съобщава NOVA

В извънредно обръщение към народа Румен Радев обяви официалната дата на изборите (видео)

Решението бе взето от депутатите на първо четене на допълнение на Закона за извънредното положение, внесено от ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

Окончателно: Карантинираните ще гласуват в подвижни урни или специални секции (видео)
Снимка: Булфото

„За“ промените се обявиха 128 депутати, 45 бяха „против“, а деветима се въздържаха.

Целта на промените е ЦИК да организира изборния процес по начин, който да не лиши нито един гражданин от правото му на вот и да позволи избирателите да гласуват в условията на епидемична обстановка.

Темата за провеждането на парламентарните избори в условията на пандемия противопостави управляващото мнозинство и президента през последните седмици и по-специално предложенията на държавния глава за избори по пощата. От мнозинството заявиха, че такова гласуване не може да се организира в рамките на оставащите няколко месеца, а председателят на НФСБ Валери Симеонов дори заяви в интервю, че “който иска да гласува, да си хване самолета и да дойде в България.”

След скандалната реплика последва остра реакция на българи в чужбина. Ние от “Господарите” се постарахме да съберем за Вас най-силните коментари в социалните мрежи. Вижте ги във видето в линка:

Скандалното изказване на Валери Симеонов за българите в чужбина взриви социалните мрежи (Коментарът на “Господарите”)

Източник: NOVA

Заглавна снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции