Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Опасно: Кръгово под наклон разгневи шофьорите във Варна
Опасно: Кръгово под наклон разгневи шофьорите във Варна
04-17-19
добавено
5380
прегледа

Кръгово кръстовище под наклон разгневи шофьорите във Варна. Съоръжението е част от проекта за удължаване на ключовия бул. "Васил Левски" в морската столица, за чийто ремонт държавата отпусна десетки милиона лева.

Ремонтът на булеварда започна преди година и половина. Целта е да се облекчи трафика в града и в проекта са включени три големи кръгови кръстовища. Едно от тях обаче значително се различава от визуализацията в проекта.

Денивелацията е толкова сериозна, че шофьорите нямат никаква видимост към кръговото и неговите изходи. Заради спусканията и изкачванията мнозина определят, че зимата ще бъде като влакче на ужасите.

От фирмата изпълнител обясниха, че при строителните работи са следвали стриктно зададения проект. От Община Варна отказаха коментар и насочват въпросите към проектанта на кръговото, въпреки че именно те са одобрили проекта.

Проектантът от своя страна твърди, че било невъзможно кръговото да бъде хоризонтално заради близките сгради от двете страни, а наклоните в него били до 4%, което отговаряло на нормите за проектиране.

"Тук не сме допуснали нито един компромис, но всички елементи на самото кръстовище са на ръба на нормите за проектиране. Ако направим кръговото кръстовище да е хоризонтално, това означава от едната страна пред едните сгради да вдигнем три метра подпорни стени и до втория етаж да бъдат засипани, а от другата страна - три метра под нивото на сградата", обясни инж. Недялко Иванов пред bTV.

Той увери, че ако съоръжението в бъдеще се поддържа адекватно, няма да е предпоставка за произшествия.

"Според мен това е най-доброто решение на този терен, който имаше като даденост", на мнение е инж. Иванов.

Шофьорите обаче са на друго мнение и не смятат, че кръстовището е направено добре.

 

Източник: Dnes.bg