Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Опасно: Педофили се свързват анонимно с децата ни чрез ново приложение
Опасно: Педофили се свързват анонимно с децата ни чрез ново приложение
02-10-19
добавено
10327
прегледа

Сред децата у нас набира все по-широка популярност опасно приложение за мобилни телефони. За това алармираха специалисти, според които вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета.

 

 

 

Оказва се, че приложението привлича потребителите с възможността да пишат помежду си, като останат анонимни. То се казва "Телоним", а създателите му го рекламират като "най-искреното място в интернет", на което можеш да пишеш всичко, без да казвай кой си и без да оставяш следи към себе си.

 

 

Георги Апостолов, координатор на Центъра за безопасен интернет, разказа пред БНТ как измамник се свързан анонимно с 14-годишно момиче и започнал опасни разговори с него. За момента самоличността на мъжа не е разкрита.

 

 

 

Антоанета Василева от Асоциация "Родители" алармира, че през това приложение много педофили търсят контакт с децата.

 

 

 

Специалистите съветват родителите да водят разговори с децата си и да градят доверие. Особено важна тема в семейството е кой и за какво използва интернет.

 

 

Василева и Апостолов напомнят, че образованието за безопасен интернет е изключително важно за децата.

 

Източник: БНТ