<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маскирани пр...

Опит за пиратско нападение срещу кораб в Бургас (видео)

17 Юни 2021
0 1825

Опит за пиратско нахлуване в кораб, застанал на рейд в бургаския залив, вдигна на крак служители на девет държавни институции, предаде NOVA.

Инцидентът е станал в ранните часове на 7 юни, а според данните на Съвета за сигурност на бургаските пристанища, лодка е потеглила от плажа в крайния ромски квартал на Бургас – „Комлука”. Имало данни за незаконно разположени рибарски лодки и постройки, а ивицата е обсипана с отпадъци.

Това доведе представители на девет държавни институции на проверка по заповед на областния управител. Оказа се, че опитът за атакуване на кораб не е инцидент.

„Получих информация, че предходни години е имало дори не само опити, а и разбити сейфове от капитански каюти”, каза Асен Бонджев, заместник-областен управител.

На място представители на Гранична полиция и Жандармерия установиха лодки, които не са регистрирани в „Морска администрация”, а собствениците им не успяха да ги скрият. Комисията, проверила района, ще прецени каква ще бъде съдбата на въпросните плавателни съдове. 

При акцията нямаше арестувани хора.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции