<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45913" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена откри тр...

Орел и гигантски октопод в невиждана схватка (видео)

13 Декември 2019
0 62065

Служители във ферма във Ванкувър, Канада се намесиха, когато орел се опита да изяде гигантски октопод, но бе хванат в пипалата му, пише The Guardian.

 

 

Белоглав орел от канадското тихоокеанско крайбрежие получи суров урок за лакомията си, след като бе сграбчен от октопода, който се опита да изяде.

 

 

УНИКАЛНА БИТКА МЕЖДУ ПИТОН, ЯЗОВЕЦ И ЧАКАЛИ ЗАСНЕ ТУРИСТКА (ВИДЕО)

 

 

Служители от рибна ферма на северозападния бряг на остров в района на Ванкувър чуват силни писъци от водата преди да видят двете животни, вкопчени в смъртоносна схватка.

 

 

""

 

 

“В началото просто гледахме и не знаехме какво да направим и дали трябва изобщо да се намесваме, защото, нали знаете, това си е от майката природа”, споделя един от работниците. Но като осъзнават, че опасността за орела да се удави е голяма, мъжете спускат телескопичен прът, за да могат да разтърват двете животни.

 

 

Екипът успява да ги изтегли на борда и да отскубне птицата от мощните вендузи на октопода, преди да върне мекотелото обратно във водата.

 

 

ПОЛЯРНИ МЕЧКИ СЕ ОПИТВАТ ДА УЛОВЯТ ДРОН В ЧУКОТКА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

""

 

 

Гигантският тихоокеански октопод е едър представител на Главоногите, чието тегло може да достигне до 115 килограма. Но макар да изглеждат поразителни с размерите си, тези октоподи са доста срамежливи и се крият, когато ги наближат водолази.

 

 

""

 

 

След като орелът е спасен, октоподът се гмурва обратно в дълбините, като окраската му се сменя от червеникаво към кафяво. А стреснатият орел се качва върху близкия плаващ дънер преди да отлети.

 

 

ГОЛЯМА ПТИЦА НАНДУ ПОДГОНИ ЛОВЕЦ НА КОН (СНИМКИ)

 

 

 

 

 

Източник: The Guardian.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции