<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Недоволство ...

Освен общинските съветници, в Сандански е ваксиниран и роднина на шефа на болницата (видео)

14 Януари 2021
0 431

В болницата в Сандански, където стана ясно, че са се ваксинирали общински съветници в разрез с националния имунизационен план, е имунизиран и роднина на шефа на болницата. Новината дойде от здравния министър проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за Covid-19 на Националния оперативен щаб.

Той съобщи, че проверката е установила, че безспорно има нарушения, но не от страна на РЗИ.

Брифингът на Щаба: Възстановяват се плановите операции, все повече хора искат да се ваксинират (видео)

„Там не се отчитат сериозни нарушения, които могат да са основание за най-тежкото наказание“, коментира Ангелов.

„Считам, че изпълнителният директор не е спазил изискванията за имунизационния план. Ако това лечебно заведение беше под нашето ръководство, още днес щях да го освободя от длъжността директор“, заяви Ангелов.

Министърът коментира още, че има строг ред какво се случва, когато ваксини остават неизползвани.

Шефът на болницата в Сандански не вижда проблем, че първо са се ваксинирали 20 общинари (видео)

“Не съжалявам за ваксинираните общински съветници. Би било грешно да се изхвърлят лекарства, които могат да помогнат на много хора в борбата с най-тежката инфекция от десетилетия насам”, каза преди дни пред bTV директорът на болницата в Сандански Илия Тонев.

В града избухна скандал, след като стана ясно, че общо 20 служители в общината са с поставена първа доза от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“.

Според Тонев това се е случило, защото е трябвало спешно да се оползотворят дози от препарата, преди да изтече срокът им на годност.

Здравните власти в Благоевград заявиха, че това е в разрез с правилата и дозите е трябвало да бъдат върнати в местното РЗИ, за да се поставят на други нуждаещи се медици.

По думите на Тонев обаче до последно в списъка за ваксиниране са фигурирали 110 души, но около 30% се отказали в последния момент.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции