Следва: Извънреден б...

Освиркаха Гешев в Хасково, изпратиха го с викове “Оставка” (видео)

30 Септември 2020
0 2201

Недоволни от властта граждани в Хасково изпратиха главния прокурор Иван Гешев с викове “Оставка” и “Гешев е позор”. Това се случи пред Съдебната палата в момента, в който той излезе от сградата.

Главният прокурор отказа да отговаря на въпросите на журналистите, които го чакаха пред сградата. Той заяви, че е бил там “на работно посещение”.

На кадри, разпространени от Xnews, се вижда как възрастен мъж пресреща главния прокурор с въпрос: “Кога ще разследвате 700-те милиона на Горанов?” Става дума за това, че държавата не е потърсила по-рано невнесените от хазартните фирми на Васил Божков 700 милиона лева данъци и че това веорятно е станало със знанието на ръководството на Министерството на финансите.

“По-високо, по-високо!” – отвърна Гешев с ирония и побърза да се пъхне в колата си, заобиколен от гардовете си с маски с националния трикольор.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че Иван Гешев е провел работна среща с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура – Хасково. Сред обсъжданите на срещата теми са били изпълнението на приоритетите на прокуратурата, ангажиментите по противодействие на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите.

Видео: Xnews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции