Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Освободиха младежа, обвинен за хакването на НАП (видео)
Освободиха младежа, обвинен за хакването на НАП (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
07-18-19
добавено
12795
прегледа

Софийска градска прокуратура oсвободи 20-годишният Кристиян Бойков, обвинен за атаката срещу НАП, пише Dir.bg.

 

ЗАПОДОЗРЕНИЯТ ЗА НАП ХАКЕР Е ПРЕДУПРЕЖДАВАЛ ЧРЕЗ "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" ЗА СЛАБОСТИ В САЙТА НА МОН (ВИДЕО)

 

Младежът бе задържан вчера за 72 часа, но сега е пуснат с най-леката мярка на неотклонение - "Подписка".

 

В съобщението на СГП се посочва, че пловдивчанинът "неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната инфраструктура".

 


УЧЕНИК ХАКНА САЙТА НА МОН И ПОКАЗА НА ГОСПОДАРИТЕ, КАК МОЖЕ ДА СЕ ИЗВАДЯТ ЛИЧНИ ДАННИ, ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ОЦЕНКИ И ЗАПЛАТИ

 

Ето го и цялото съобщение:

 

"Днес, 18.07.2019 г., Софийска градска прокуратура взе мярка за неотклонение "Подписка" спрямо обвинения в компютърно престъпление 20-годишен мъж К.Б. и разпореди незабавното му освобождаване.

 

Мотивите за вземане на най-леката мярка за неотклонение са събиране на допълнителни доказателства по делото, обосноваващи изменение на обвинението му в по-леко наказуемо престъпление - в такова по чл. 319 б ал.2 НК. Установено е, че К.Б неправомерно е копирал компютърни данни от сървър на НАП, но деянието е извършено срещу информационна система, която не е част от критичната инфраструктура. Това е установено от писмо на НАП, получено днес в прокуратурата.

 

Съобразени са данните за чистото съдебно минало на К. Б., добрите характеристични данни и младата му възраст, размерът на наказанието за престъплението по чл. 319 б ал.2 от НК/ лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева/, както и задължителното прилагате на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по реда на чл. 78А от НК. К.Б. е освободен от следствения арест в изпълнение на разпореждането на СГП. Разследването по делото продължава".

 

 

Източник: Dir.bg