<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Алексей Нава...

Оставиха в ареста задържаните за финансови схеми Моллов, Джабаров и Господинова

29 Март 2021
0 1514

Обвинените във финансови злоупотреби и пране на пари Йордан Моллов, Кирил Джабаров, Мая Господинова остават в ареста с мярка за неотклонение “задържане под стража”. Светла Цонева, Фердинанд Николов и Ивайло Асенов са с мярка “домашен арест” заради социалното им положение. Това стана ясно по време на заседание на Специализирания съд. Адвокатите на задържаните поискаха промяна или отмяна на мерките им за неотклонение. Според тях липсват доказателства за извършено престъпление. Съдът обаче постанови, че са налице достатъчно доказателства да се твърди, че двама от задържаните – Кирил Джабаров и Йордан Моллов биха могли да се укрият, което е причина за налагането на постоянна мярка “задържане под стража” за тях и за Мая Господинова. При останалите задържани лица липсва възможност да се укрият, но е възможно да извършат друго престъпление, укривайки доказателства, което е причина те да получат мярка “домашен арест”.

Съдът обяви, че Моллов и Джабаров заедно със своите служители съзнателно са въвеждали в заблуждение физически лица, че извършват финансово посредничество. Припомняме, че в петък при акция, ръководена от Специализираната прокуратура бяха задържани представители на финансовата пирамида, която ние от Господарите представихме в серия репортажи още през 2018 и продължихме да представяме и през тази тази година.

ЕКСКЛУЗИВНО: Акция на прокуратурата в офиса на финансовата пирамида, завлякла хора с милиони (РЕПОРТАЖ)

Мерките за неотклонение могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок. Предстои следващо съдебно заседание на 6 април.

Очаквайте утре повече подробности за задържаните лица от репортера ни Виктория Симеонова.

Във видеото горе може да видите част от разследванията, които екипът на “Господарите” прави от 2013 г. насам.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • VladiLovech

    24 Април 2021

    Преди десети такава измама просто нямаше как да си стане защото за по малки веднага се задействаха прилагащите законодателството. Ама при евроПейските ценности ..... Пък за пускане на обява с невярно съдържание сигурно по време на делото няма да стане на въпрос.

Реакции