<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88750" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Слави Трифон...

Остри реакции към интервюто на Слави Трифонов от страна на БНТ, бТВ, Корнелия Нинова и Екатерина Захариева

08 Май 2021
1 15758

Първото интервю след изборите, дадено от Слави Трифонов пред БНР днес, предизвика ответна реакция на две телевизии, вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Екатерина Захариева и лидерът на БСП Корнелия Нинова, синтезира информацията Дневник.

Слави Трифонов даде интервю пред медия за първи път след изборите (аудио)

БНТ и бТВ са се почувствали засегнати от неговото твърдение, че националните медии са се направили, че случая “Илчовски” не съществува, докато в интернет твърденията на агробизнесмена са предизвикали “взрив”. Говорейки за липса на свобода на словото, което била и причината Трифонов да не дава изявления пред тях, лидерът на “Има такъв народ казва: “Ето ти последният случай. Този, който отиде в комисията, там при Мая Манолова. Целият интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма…Това е доказателство, че тука става въпрос за огромен обществен интерес, към това, което разказва този човек. Как може националните медии да се правят, че все едно това не се е случило?”

Комисията по ревизия на властта с четиричасово изслушване на Илчовски и собственика на “Градус” (видео)

В отговор, пред вестник “24 часа”, директорът на новините и актуалните предавания в БНТ Мариела Драголова казва: “Това твърдение изобщо не е вярно. Ако г-н Трифонов има предвид, че това е тема табу, не е така. И това лесно може да бъде проверено. Още при първото заседание на комисията имаше репортаж на Иво Никодимов, след това в новинарските емисии вчера в 18 и 20 часа излъчихме какво се случва, Арман Бабикян гостува по темата в предаването “Още от деня”, а накрая темата бе обсъдена и в “Панорама”. Всички тези репортажи и новини могат да бъдат видени и на сайтовете ни bnt.bg и bntnews.bg. Наблюдавам как напоследък в социалните мрежи фактите се подменят”.

От бТВ също реагираха, като в редакционна позиция посочват, че телевизията следи и отразява подробно случая “Илчовски” от самото му начало, през всичките изминали дни. “Специално вчера темата беше централна както в централната ни емисия новини, така и в късната такава, като продължи и днес в ефира на “Тази събота и неделя”. Всичко е изчерпателно проследено и на сайта ни btvnovinte.bg, като цялата поредица от материали съответно е споделена и в социалните ни мрежи. Накратко – темата е обстойно отразена чрез всичките ни канали”, коментираха от частната медиа.

Екатерина Захариева реагира на изказването на Слави Трифонов, че ГЕРБ трябва да бъдат “изчегъртани” от властта. Няма как 850 хиляди избиратели на ГЕРБ да бъдат “изчегъртани”, както се чуват някои желания, беше нейният коментар в предаването “Офанзивата” по “Нова нюз”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък се засегна от твърдението на Слави Трифонов, че искането на левицата за преизчисляване на пенсиите е популистки ход и затова от парламентарната група на “Има такъв народ” не са го подкрепили. То този повод Нинова зададе на колегата си два въпроса. “Ако е популизъм, защо ИТН го подкрепи на първо четене? И един още по-важен въпрос: защо не го подкрепиха на второ?”, попита тя.

Нинова казва още, че ако Трифонов е знаел как са гласували неговите депутати, “значи играе по чужда свирка”. От друга страна, ако не е знаел, “значи не го зачитат за нищо и друг му командва групата”.

Иначе в интервюто Слави Трифонов не дава отговори на най-интересните въпроси – дали би станал премиер, ако партията му спечели изборите и с кои партии би направил коалиция. И на двете питания лидерът на “Има такъв народ” казва, че на въпроси, в които има “Ако”, не отговаря и мнение ще даде, когато хипотетичните твърдения станат факт.

Източник: Дневник

Аудио: БНР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции