Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Осъденият за убийство Джок Полфрийман си чака паспорта, за да напусне България
Осъденият за убийство Джок Полфрийман си чака паспорта, за да напусне България
09-23-19
добавено
1868
прегледа

Австралиецът Джок Полфрийман, осъден за убийство на българин и освободен предсрочно от съда, си чака паспорта, за да напусне България, пише Медиапул.

 

Припомняме, че миналата седмица осъденият за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. бе окончателно освободен от затвора. Това се случи 6,5 години преди края на 20-годишната му присъда.

 

"Когато има лишаване от живот, тогава няма пълна справедливост, няма как да се върнат нещата", коментира пред Нова тв министърът на вътрешните работи Младен Маринов.  

 

ОСВОБОДИХА АВСТРАЛИЕЦА ДЖОК ПОЛФРИЙМАН 8 ГОДИНИ ПО-РАНО

 

По неговите думи, съдът трябва да има възможност да преценява по-конкретно тежко престъпление дали да приложи съкратеното производство. Според министъра, при тежките убийства "като че ли никога не може да се намери пълна справедливост и пълно възмездие".

 

Маринов заяви, че има определени ситуации, в които е допустимо съкратеното производство.

 

НЕ УЧАСТВАМЕ В "ЧОВЕК НА ГОДИНАТА", АКО В КЛАСАЦИЯТА Е И ПОЛФРИЙМАН

 

"Целта е, когато има достатъчни доказателства и деецът си признае, да се избегне дългият период на съдебно следствие, което отдалечава налагането и изтърпяването на наказанието", каза вътрешният министър. 

 

"Важно е да се постига максимално чувство на справедливост в обществото", смята той.

 

 

Източник: Медиапул