Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Осъдиха двама свиневъди, внасяли незаконно сперма от прасета в бутилки от шампоан
Осъдиха двама свиневъди, внасяли незаконно сперма от прасета в бутилки от шампоан
08-14-19
добавено
6139
прегледа

Двама свиневъди от Западна Австралия влизат в затвора след като бяха осъдени за незаконно внасяне на сперма от датски прасета, скрита в бутилки от шампоан, пише "The Guardian".

 

 

 

 

Спермата от свинете била незаконно вкарвана в Дания в продължение на 6 години – от май 2009 г. до март 2017 г. Спермата била използвана в програма за изкуствено развъждане на прасета.

 

Министърът на земеделието Бриджит Макензи заяви, че са нарушени законите за биологичната сигурност и това няма как да бъде толерирано. „Този ​​случай показва смущаващо пренебрежение към законите, които защитават поминъка на австралийските свиневъди и качеството на свинското месо, на което милиони австралийци разчитат“, казва Макензи.

 

 

 

 

Говорителят на федерацията на фермерите в Западна Австралия Джесика Уолъс заяви, че престъплението може да осакати цялата индустрия. Свинете са изключително податливи на болести и основните потенциални заплахи за свиневъдството включват африканска чума по свинете и шап.

 

 

Компанията „GD Pork“, която е дъщерно дружество на датска компания, ще бъде глобена с 500 000 долара. Федералният отдел по земеделието започва разследване и пълна проверка на бизнеса на фирмата.

 

 

Източник: The Guardian