Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Осъдиха жена, която удави 3-годишната си дъщеря, за да предотврати контакт с баща й
Осъдиха жена, която удави 3-годишната си дъщеря, за да предотврати контакт с баща й
По света
03-15-19
добавено
7732
прегледа

Жена, която удавила 3-годишната си дъщеря в опит да предотврати контакт с баща й, бе призната за виновна в умишлено убийство на детето си.

 

Клеър Колбърн, която е бивша учителка по биология обясни пред съда, че удавила дъщеря си, защото вярва, че ще е "в по-голяма безопасност в рая", отколкото при при баща си - Майкъл.

 

Невръстната Бетън е убита в дома си в Хемпшир, Англия през октомрви 2017, а моменти след това Клеър опитала да се самоубие.

 

"Тя ще бъде в много по-голяма безопасност в рая, отколкото при баща си. Духът й ще може да си почива сега, защото Майкъл нямаше да ни остави на мира. Готова съм да обиколя Земята за нея." - каза Колбърн пред журито в съда.

 

При показанията си пред полицията, тя също заявила, че тогава Бетън не е искала да се къпе.

 

"Тя отиде до банята и видя, че водата във ваната е пусната. Тогава тя просто каза, че не иска да се къпе.

 

Не съм била по-стресирана в живота си. Удавих и дъщеря си; удавих собствната си дъщеря. Това ще ме преследва до края на живота ми. Цялото й тяло подскочи след като я държах известно време под водата.

 

Дори не се съпротивляваше - ръцете й бяха прибрани под тялото й. Тя ми е имала пълно доверие, нали?"

 

Във финалната си реч пред журито, Калим Калил - адвокатът на Клеър, описа клиентката си като "жена в тежко емоционално състояние".

 

"Това не е случай, в който можем да кажем, че жената е невинна. Определено обаче не можем и да я наречем  убийца.

 

Каквато и да е присъдата, тя със сигурност ще прекара доста време в затвора, но това всъщност няма да е истинската присъда. Истинската присъда ще бъде с нея до живот, защото тя ще скърби, ще се бори с мислите си и ще опитва да разбере какво е направила"

Източник:  The Guardian