<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Интернет сен...

Осъдиха родителите, държали бебето си на строга веганска диета (видео и снимки)

23 Август 2019
0 22806

Родителите от Австралия, осъдени защото държали бебето си на строга веганска диета, няма да лежат в затвора, съобщава ВВС. Вместо това двойката ще положи общественополезен труд, реши съдът. 

 

 

ОТГЛЕЖДАНО КАТО ВЕГАН ДЕТЕ РАСТЕ БЕЗ ЗЪБИ И НЕ МОЖЕ ДА СЕДИ

 

 

Дъщеричката им сега е на три гдини и е отглеждана от други членове на семейството. Тя ходи на говорна терапия и физиотерапия, взима хранителни добавки, но още изостава от връстниците си.

 

 

""

 

 

За случая властите разбраха през март 2018 г. Майката повикала линейка, след като детето припаднало. Медиците го открили с посинели устни, студени крайници, ниска кръвна захар и мускулен тонус.

 

 

То било недохранено и изглеждало като тримесечно, а всъщност било на 19 месеца. Детето дори нямало зъби. Оказало се, че родителите са го хранили само с ядки, картофи, препечени филийки и ориз.

 

 

19-месечно момиченце тежало под 5 килограма, не можело да седи, да се изправя и да говори, защото е отглеждано при строга веганска диета..

 

 

""

 

 

Приемната майка е посочила в оценката си за детето през май миналата година, че момиченцето не може да седи, да говори, да се храни, да си играе с играчки и дори да се претърколи докрай. 

 

 

32-годишната майка и 35-годишният баща не са били нито много млади, нито необразовани, но в началото не са могли да възприемат, че състоянието на дъщеря им се дължи на недохранване, заяви съдията при обявяването на присъдата. Те имат и две големи деца, които, макар и неваксинирани, са отгледани без подобни проблеми. Родителите са загубили попечителството си и върху тях, макар да поддържат връзка.

 

 

""

 

 

Майката е страдала от следродилна депресия и с времето се вманиачила във вярванията си, че строгата диета е полезна. Съдията критикува бащата, че по никакъв начин не е опитал да подобри състоянието на дъщеря си. 

 

 

Двойката се призна за виновна миналата година по обвинения в недостатъчна грижа за детето и сериозното му увреждане. Всеки от родителите бе осъден на 300 часа общественополезен труд.

 

 

Източник: ВВС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции