<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92841" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Франция лега...

Осъдиха френската актриса Бриджит Бардо

30 Юни 2021
0 1134

Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Бриджит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, пише NOVA.

Бардо – икона на френското кино през 60-те години на миналия век, освен това ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Съдът освен това разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция. На сайта също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Осъдиха френската актриса Бриджит Бардо

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Бриджит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са “нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие”, които със своите действия “тероризират животинския свят”. Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като “класически пример” за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на съдебнотото заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е “донякъде груб”. В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците “е една от темите, които силно вълнуват французите”.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции