Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Отбелязваме световния ден на тоалетната
Отбелязваме световния ден на тоалетната
По света
11-19-19
добавено
455
прегледа

Днес отбелязваме "Световния ден на тоалетната" (World Toilet Day, WTD), пише globalwaters.org.

 

Това е годишно глобално събитие, организирано от ООН Water, за да се повиши осведомеността за решаващата роля, която санитарията играе за намаляване на болестите и създаване на по-здрави общности.

 

WTD се чества всяка година на 19 ноември.

 

Темата на WTD 2019 е „Да не изоставяме никого“. Тя подчертава значението на разширяването на санитарния достъп до над 4,2 милиарда души, които живеят без безопасно управлявани възможности за санитария. 

 

От ООН посочват, че достъп до основни санитарни условия имат 74% от населението на Земята (5,5 млрд. души). А в световен мащаб около 80% от фекалните води попадат обратно в екосистемите без каквато и да било обработка или вторично използване.

 

Смята се, че подобряването на санитарното обслужване заедно с осигуряването на безопасна питейна вода може да предотврати около 842 000 смъртни случая в света всяка година.

 

 

Източник: globalwaters.org