<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=92503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кристиан Ник...

Отвориха черната кутия на падналия МиГ-29, херметизацията ѝ е нарушена (видео)

25 Юни 2021
0 5304

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 вече е отворена, но е с нарушена херметизация, предаде NOVA. Експертите допълват, че това не е фатално, но трябва да се свържат с производителя в Украйна, което ще отнеме време. 

15 дни след катастрофата, кутията беше извадена от морското дъно и пренесена със самолет от Варна в авиобазата “Граф Игнатиево”. 

Жената на загиналия военен пилот: Прикрива се грешка на ръководен пост, това е умишлено убийство (видео)

Експертите обаче трябва да проверят дали записите от полета са запазени. Инцидентът, при който загина майор Валентин Терзиев, стана в ранните часове на 9-ти юни.

Все още не са свалени данните от черната кутия на падналия МиГ-29, защото е скъсан лентов кабел, при което може да се изгубят данните, ако се направи опит да се изтегли информация. Това обяви по БНТ военният министър Георги Панайотов.

Министърът обясни, че се надява все пак разчитането да стане до дни, като междувременно България ще се обърне за помощ към производителя – Украйна. Не се разбра дали там ще бъде пратена кутията или се очаква нов кабел.

Панайотов допусна, че най-вероятно бързо падащата мишена е наложила бързото спускане на самолета, довело и до трагичния финал на полета.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции