Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Отглеждано като веган дете расте без зъби и не може да седи
Отглеждано като веган дете расте без зъби и не може да седи
05-09-19
добавено
55696
прегледа

19-месечно момиченце тежало под 5 килограма, не можело да седи, да се изправя и да говори, защото е отглеждано при строга веганска диета, пише Dir.bg.

 

 

Родителите на детето от Австралия бяха изправени днес пред съда в Сидни, за да отговарят за престъпна небрежност при отглеждането на дъщеричката им.

 

 

32-годишната майка и 35-годишният баща, чиито имена не са обявени заради процеса, държали детето си на строга веганска диета. Така на 19-месечна възраст момиченцето изглеждало като 3-месечно бебе, не можело да седи и да се изправя.

 

 

 

 

През март 2018 г. детето било откарано в болница, след като припаднало. Лекарите установили, че е развило рахит и дегенеративна костна болест. Освен това се оказало, че то не е преглеждано никога и че не е ваксинирано изобщо. Родителите признали, че от раждането бебето е отглеждано предимно с овес и оризово мляко. Дневната му дажба включвала и половин банан сутрин, парче препечен хляб със сладко или с фъстъчено масло за обяд, а за вечеря - тофу, ориз или картофи.

 

 

ПОПОЛИНА ВОКС ПИТА ТРУДНО ЛИ Е ДА СИ ВЕГАН В БЪЛГАРИЯ?

 

 

Персоналът на болницата първоначално е уважил желанието на родителите бебето да бъде на веганска диета, но след като майката забранила и соята, защото е пълна с "хормони", подали сигнал в полицията и социалните служби. В болницата родителите отричали, че забавеният растеж на дъщеря им да се дължи на недохранване. Според тях детето било дребно, защото е момиче.

 

 

Бебето е било отнето от родителите и настанено в приемно семейство. Пред съда приемната майка заяви, че момиченцето било толкова зле, че  нямало е зъби, не можело да си държи само шишето с мляко и не е можело да говори, въпреки че е било вече на 2 години. 

 

 

ИЗЯЖ НАЦИСТ, СПАСИ ТЕЛЕ

 

 

Сега под грижите на приемните родители момиченцето е усвоило пълзенето, вече може да стои, да върви и да казва около 20 думи. Започва да развива здравословен апетит и теглото му е наднормено.

 

 

Очаква се решението на съда. Родителите са заплашени от затвор. 

 

 

Източник: Dir.bg