<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо отказва...

Отказаха да приемат в болница пациент с Covid-19 и пневмония

21 Октомври 2020
0 1312

Мъж на 64 години от Димитровград с пневмония и положителен тест за Covid-19 не може да стигне до болница, разказват близките му пред Haskovo Info.

Пневмонията му е била диагностицирана в хасковската белодробна болница в понеделник. От там го изпратили за PCR тест, който вчера следобед е излязъл положителен.

Личният лекар на пациента е позвънила на телефон 112, както е предвидено в правилника, и поискала той да бъде откаран с линейка в болница. От там обаче заявили, че никъде няма свободни места, разказват близките.

От Регионалната здравна инспекция са назначили проверка по случая. По първоначални данни, запитване е имало само към инфекциозното отделение на областната болница, но не и към останалите лечебни заведения, в които би могъл да бъде настанен пациент с коронавирусна инфекция.

Д-р Доня Димитрова. Снимка: Haskovo Info

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова е обещала да разпореди в болниците да дават пълна информация за свободните места, както и от системата на тел. 112 да се извършват проверки за леглата, за да не се случва да бъдат връщани пациенти.

Още един медик жертва на Covid-19: 63-годишна гинеколожка почина в Хасково

От вчера МБАЛ – Хасково е разкрила 13 допълнителни легла за пациенти с коронавирус във вътрешно отделение.

Източник: Haskovo Info

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции