<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88767" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откриха в пал...

Откритата след 5 месеца жена, оцеляла с мъх и речна вода, търсила усамотение сред природата (видео)

09 Май 2021
0 2663

Полицията от окръг Юта обяви, че издирваната жена, която бе намерена жива 5 месеца след изчезването ѝ, може да се върне обратно в дивата природа, пише DailyMail.

Сержант Спенсър Кенйън обясни мотивацията ѝ като “търсене на усамотение и изолация” и добави, че тя ще може да се върне в дивата природа, след като бъде оценено психическото ѝ състояние.

47-годишната жена, чието име все още не се уточнява, изчезна на 25 ноември (Деня на благодарността) миналата година и бе обявена за издирване след като властите намериха изоставената ѝ кола и къмпинг екипировка.

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)

“Кoгато я намерихме, тя разполагаше с малки запаси храна и обясни пред служителите, че е търсила трева и мъх за да се прехранва, а за пиене е ползвала вода от близката река”, разказва сержант Кенйън.

От полицейската служба на Юта не са успели да се свържат с нейни близки или семейство и затова тя не е била обявена за изчезвнала. При установен контакт с колегите ѝ, те са заявили, че нямат никаква представа къде може да е и са я описали като тиха и саможива жена.

Описанието дадено от колегите ѝ, както и обстоятелствата при намирането ѝ от властите, предположило, че тя има психически проблеми, което наложило изпращането ѝ в болница за оценка на състоянието ѝ.

„Държим да е ясно, че макар много хора да не предпочитат условията и обстоятелствата, които тази жена е избрала, тя не е направила нищо против закона“, се казва в изявление на полицейската служба на окръга.

Източник: DailyMail

Кадри: YouTube/Fox13 News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции