Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Открити са скривалище и ловна пушка, с която вероятно е извършено едно от убийствата в Костенец
Открити са скривалище и ловна пушка, с която вероятно е извършено едно от убийствата в Костенец
05-18-19
добавено
7351
прегледа

Днес сутринта е открито оръжие в един от претърсваните периметри при издирването на беглеца Зайков, съобщи Dir.bg.

 

"То отговаря по вид и по калибър на това, с което е извършено едно от убийствата в Костенец". Това каза на брифинг в събота сутринта главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

 

Според БНР става дума за ловна пушка и голямо количество патрони. По непотвърдена информация те са намерени в скривалище близо до кошери до реката в Костенец. Предполага се, че скривалището е направено от Стоян Зайков, но предстои това да бъде доказано с експертиза.

 

ОТКРИХА ТЯЛО НА МЪЖ БЛИЗО ДО ДОМА НА ПРЕДПОЛАГАЕМИЯ УБИЕЦ ОТ КОСТЕНЕЦ

 

Главен комисар Иванов обаче не разкри коя от двете жертви евентуално е била застреляна с намереното оръжие.

 

За момента няма сигнали за местонахождението на заподозрения Зайков. В петък вечерта в полицията са постъпили нови сигнали за местонахождението му, той обаче не е открит при претърсванията на посочените места.

 

 

 

 

"Предполагаме, че е в района, нямаме данни да е напускал страната. Напълно е възможно да се укрива толкова дълго време, способен е да оцелява сам, може да няма помагачи, това са основните данни, които сме си извели след анализ на доказателствата", допълни главният секретар.

 

ЩЕ ТЪРСЯТ УБИЕЦА ОТ КОСТЕНЕЦ С ХЕЛИКОПТЕР И ДРОН

 

Главен комисар Иванов заяви още, че службите имат предположение, че заподозреният за убийствата на бившата си половинка и съседа си се укрива в района на Костенец. Затова и безпрецедентната операция там ще продължи.

 

"Продължаваме да извършваме претърсвания. Термокамерите са включени още от първия ден на операцията. Целият наличен ресурс на МВР е ангажиран. Няма данни да е направена връзка с роднините", заяви главен комисар Иванов.

 

Той е убеден, че от МВР не са подценили ситуацията. "Допускаме слабости, но ще направим всичко възможно да открием заподозрения. Продължаваме да си вършим работата, имаме много следи, които ни насочват.", завърши комисарят. 

 

„Това е трудността на нашата работа, тук има много необитаеми постройки. Има много къщи, които са затворени. Някои са подсигурени срещу кражби и ако той влезне и се заключи отвътре, единственият начин да влезем е като разбием, но все пак се съобразяваме. Само когато имаме сигурни данни използваме разрешеното от закона средство“, заяви Иванов. 

 

ПОЛИЦИЯТА НИ Е НЕКОМПЕТЕНТНА, СМЯТАТ ЕКСПЕРТИ ПО СИГУРНОСТ

 

Все още не са готови експертизите, които ще докажат Зайков ли е извършителят и на двете екзекуции. Полицията отрече слуховете за списък с набелязани евентуални жертви на издирвания. Под охрана обаче остават хора, които се смятат за застрашени.

 

Продължаващото повече от седмица издирване обаче започна да предизвиква недоволство сред жителите на Костенец. Появиха се и сигнали за разбити врати на имоти.

 

"Разбити са само врати на необитаеми къщи по време на претърсването. Нямам данни за простреляно куче", заяви главният секретар на МВР.

 

Източник: Dir.bg