<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88709" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Издирван сам ...

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)

07 Май 2021
0 50945

47-годишна жена, която беше в неизвестност от ноември миналата година, бе открита жива в палатка в национален парк в щата Юта, САЩ, пише The Telegraph. Според данните жената е оцеляла през цялото това време, хранейки се с трева, мъх и пиейки речна вода.

Жената, чието име не се споменава, е описана като „находчива“ от местната полиция, която случайно я намерила, след като служители се заели да приберат паднал дрон, който са използвали по време на претърсването.

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)
Солт Лейк Сити, Юта. Снимка: AP

Спасителната акция по издирването ѝ започнала на 25 ноември миналата година, след като полицията открила изоставената от нея кола и къмпинг оборудване. Властите възнамерявали да предприемат сезонно затваряне на части от каньона “Испанска вилица” на 80 километра южно от Солт Лейк Сити.

След тежката зима с температури, достигащи през нощта до минус 10 градуса по Целзий, спасителите се събрали отново и заедно с нестопанска организация пуснали разузнавателен дрон миналата неделя. За жалост дронът се разбил, но при опита да го извадят, спасителите се натъкнали на предполагаема забравена палатка. Още докато се приближавали към нея обаче, ципът се разтворил и оттам подала глава издирваната жена.

Откриха в палатка изчезнала преди 5 месеца жена, оцеляла на мъх, трева и речна вода (видео)
Стопкадър: Fox13 News

„Откритието ни кара да вярваме, че тя съзнателно е избрала да остане в района през месеците от ноември 2020 г. досега“, се казва в изявление на шерифа на окръг Юта.

3-годишно дете се изгуби и прекара самó три дни в гората, намериха го живо и здраво (видео)

“Кoгато я намерихме, тя разполагаше с малки запаси храна и обясни пред служителите, че е търсила трева и мъх за да се прехранва, а за пиене е ползвала вода от близката река”, разказва сержант Спенсър Кенйън.

Оцелял при самолетната катастрофа в Андите през 1972 г. призна, че се е хранил с човешко месо от приятелите си (видео)

Според данните на полицията, жената е загубила значително тегло и е показала немощ. Поради състоянието ѝ, тя е транспортирана в близка болница за оценка на психичното ѝ здраве.

От полицията заявяват още, че “въпреки обстоятелствата и условията, при които тази жена е намерена, тя не е извършила нищо противозаконно и след като бъде изписана, ще може отново да се установи на мястото.“

Източник: The Telegraph

Кадри: YouTube/Fox13 News

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции