<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80645" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Здравният ми...

Откриха нова, още по-опасна мутация на коронавируса. И пак във Великобритания.

26 Декември 2020
0 3886

Британският здравен министър Мат Ханкок обяви, че учени са установили още една мутация на коронавируса. Тя е била открита при двама души, които са имали контакт със завърнали се наскоро от Южна Африка.

“Този нов щам буди голяма тревога, тъй като се предава още по-бързо”, обясни Ханкок.

Откриха нова, още по-опасна мутация на коронавируса. И пак във Великобритания.
Мат Ханкок

По-мутирал и по-заразен щам

Наличната досега информация сочи, че това е следваща мутация на вируса след тази, заради която наскоро редица държави ограничиха движението към и от Великобритания. Всички, които са посещавали Южна Африка в последните две седмици, както и техните близки ще бъдат поставени веднага под карантина, каза още Ханкок.

Експертите са на мнение, че лицензираните ваксини ще защитят имунизираните от новите мутации на Covid-19.

Откриха нова, още по-опасна мутация на коронавируса. И пак във Великобритания.

Великобритания въвежда и нови ограничения на пътуването между Острова и африканската държава. Още в края на миналата седмица южноафриканският здравен министър Цвели Мхизе заговори за това, че нова мутация върлува из страната.

Заразата се разраства

Броят на новозаразените с коронавирус във Великобритания продължава да расте. Ханкок обяви, че от тази събота нови по-стриктни мерки за ограничаване на разпространението на заразата ще бъдат въведени в още райони в Южна Англия. Те са категоризирани с двете най-високи степени на риск – 3 и 4. Това означава, че там ще влязат в сила нови тежки рестрикции на движението и пътуването, подобни на тези в столицата Лондон. Към момента в болниците във Великобритания се лекуват около 19 хиляди пациенти с Covid-19 – двойно повече, отколкото по време на предишния пик на заболеваемостта през пролетта. Броят на ваксинираните в страната достигна 1 милин.

Откриха нова, още по-опасна мутация на коронавируса. И пак във Великобритания.

Преди няколко дни във Великобритания беше идентифицирана друга мутация на коронавируса, за която беше потвърдено, че се разпространява по-бързо и лесно. В отговор на новината редица държави ограничиха пътуването на техни граждани до Обединеното кралство. Експертите обаче са категорични, че лицензираните до момента ваксини ще могат да осигурят защита и срещу новите щамове на заразата.

Към момента няма данни за бедстващи на Острова българи заради новите строги мерки.

Източник: Дойче веле

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции