Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Откриха обявения за национално издирване журналист на 70 км от дома му (видео)
Откриха обявения за национално издирване журналист на 70 км от дома му (видео)
Вземи EMBED
Loading the video...
05-15-19
добавено
38787
прегледа

Разследващият журналист от Червен бряг Христо Гешов, който вчера беше обявен за национало издирване, е открит в град Монтана, съобщи Dir.bg.

 

ГОСПОДАРИТЕ ЗАДАВАТ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ ПО ТЕМАТА СЪС САНИРАНЕТО НА ТРИТЕ КЪЩИ В ЧЕРВЕН БРЯГ

 

След негов сигнал за злоупотреби в община Червен бряг през 2018-та година от "Господари на ефира" направихме серия от репортажи, които доведоха до арест на кмета на града.

 

СЛЕД НАШЕ РАЗСЛЕДВАНЕ: КМЕТЪТ НА ЧЕРВЕН БРЯГ Е АРЕСТУВАН (ВИДЕО)

 

Припомняме, че снощи изданието "Биволъ" съобщи на страницата си във Фейсбук, че Христо Гешов е в неизвестност.

 

 

ЖУРНАЛИСТ Е ОБЯВЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ИЗДИРВАНЕ

 

 

"След серия негови разследвания, довели до арест и обвинения срещу кмета на Червен Бряг, Христо беше нападнат и пребит пред дома си, поради което живееше под полицейска защита", гласи съобщението. След това е уточнено, че заради работата си е бил очернен, като това го е притеснило психически. "По наша информация Христо е преживял много тежко тези клевети. Заблудил е полицая, зачислен за защитата му и е изчезнал по собствено желание. Възможно е да е напуснал страната. Или по-лошо... Молим, ако някой има информация за местонахождението му да сигнализира на МВР", добавят от "Биволъ".

 

По информация от главния редактор на врачанското издание "Зов Нюз", за което журналистът работи, в момента Гешов дава показания в полицията в Монтана.

 

 

Сигнали на Христо Гешов към "Господари на ефира" и направени от предаването репортажи доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на "топъл обяд" по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града.

 

КАК СЕ РАЗДАВАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ?

 

Последното разследване на журналиста беше свързано с незаконно ВиК в Троян. След него последваха заплахи срещу Гешов и той е получил полицейска защита.

 

 

Миналото лято Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни.

 

ЖУРНАЛИСТЪТ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ ХРИСТО ГЕШОВ БЕШЕ НАПАДНАТ ПРЕД ДОМА МУ

 

Източници: Dir.bg и Медиапул