<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89089" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конфликт меж...

Отложиха първото класиране за детските градини в София

13 Май 2021
0 155

Столична община отложи първото класиране за записване в детските градини в София с три дни, предаде Булевард България.

Така резултатите ще излязат на 17 май, вместо на 14 май (петък). Причината е установена липса на данни в част от профилите в електронната система на Столична община. 

В момента тя е отключена за “допълване на критерии”, като актуализирането на профилите ще може да се направи до 18:00 ч. на 15 май (събота). 

Класирането за учебната 2021/2022 г. ще бъде обявено в 17 ч. на 17 май под граждански контрол. 

Според информация на Столична община – в някои от профилите липсва заявен или потвърден адрес, който да се ползва за класирането на децата. 

Адресът е необходим заради критерия “уседналост”, който дава право на всеки родител да заяви настоящ и постоянен адрес и адрес на детето, който би дал по-висок брой точки за избраната детска градина. 

В профилите, които имат нужда от допълване на данните, ще бъде поставен маркер за липсващите критерии. Той ще се появява под името на детето само в случаите на недостиг на информация. 

Липсата на данните за адрес при част от децата би довела до непълен общ брой точки за класиране. С цел дете да получи коректният брой точки по всички общи критерии, родителите имат възможност да прегледат профила и при нужда да допълнят липсващото заявяване на адрес до събота, става ясно от информацията на СО. 

В дирекция “Образование” са отворени телефони за връзка, на които всеки родител може да задава въпросите си, включително и в събота –  02 9433183; 02 8468458; 02 9810744. 

Източник: Булевард България

Снимки: Pixabay, Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции