Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Отново оправят уж ремонтирана част на столичния бул. "Дондуков" (видео)
Отново оправят уж ремонтирана част на столичния бул. "Дондуков" (видео)
Нередности Вземи EMBED
Loading the video...
11-24-17
добавено
3785
прегледа

Драмите около ремонта на столичния булевард "Дондуков" продължават. Току-що открита след ремонт част от булеварда се ремонтира отново.

 

 

Ремонтните дейности са на същото място, където бяха и преди 20 дни - в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. 

 

Този път не се пренареждат паветата по самия булевард, по който движението въври с пълна пара, а на велоалеята. Самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“. В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом /сега част от парламента/, в момента се почистват ударно и се подготвят за пускане. 

 

Реконструкцията на бул. „ Дондуков“ започна на 3 юли. 

 

На 4 ноември, повече от месец и половина, след като движението по булеварда в района от Министерски съвет до улица "Г.С.Раковски" беше факт и настилката от павета бе наредена, се наложи нейното поправяне. Става дума за отсечката на „Дондуков“ между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Движението там беше преградено и майстори пренареждаха отново паветата, които бяха поставени съвсем наскоро.

 

Запитан защо се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Евгени Крусев заяви на 7 ноември, че ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил. „Има още работи, които има да се изпълняват по велоалеята, по паветата, където това е необходимо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия булевард така, че работата продължава. Когато приключи ремонтът ще може да говорим за завършен булевард“, допълни тогава зам.-кметът по транспорт. Евгени Крусев увери тогава още, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.

 

Източник: segabg.com