<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80105" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

“Отровното трио” и Мая Манолова подписват споразумение за изборите

16 Декември 2020
0 463

Гражданската платформа на бившия омбудсман и бивш депутат от БСП Мая Манолова – “Изправи се.БГ”, и “Отровното трио” ще подпишат споразумение за “общо явяване на предстоящите избори, с цел прекратяване на едноличния режим на управление”, пише Клуб Z.

Постигнато е принципно съгласие за това, съобщиха от триото в състав Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков днес. 

След оповестяването на възможна най-ранна дата за провеждане на парламентарните избори от президента – 28 март – „Отровното трио и гражданите“ продължи още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот, съобщиха още оттам.

“Наша основна цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов. Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно”, казват оттам.

Триото заявява, че продължава да търси вариант, “носещ политически израз на общия ни протест срещу системата”.

“Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие.”

Как точно ще се случи явяването на парламентарния вот предстои да се уточни.

Коалиция или не? Какво ще правят заедно Слави Трифонов, Отровното трио и Мая Манолова

Припомняме, че през октомври партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”, гражданската платформа “Изправи се.БГ” на Мая Манолова и тримата организатори на антиправителствените протести, които се наричат Отровното трио, се договориха за “съблюдаване честността на изборите”.

Техни представители се срещнаха и си поставиха за цел да създадат обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес, които да следят “да не бъде откраднат” парламентарния вот, който трябва да се проведе в края на март 2021 г.

Източник: Клуб Z

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции