<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76946" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 1225 са новите ...

“Отровното трио” прекратява всекидневните протести заради пандемията от Covid-19

02 Ноември 2020
0 6485

От “Отровното трио” снощи сложиха край на всекидневните протести срещу властта. На 116-тия ден от началото им те обявиха, че ще преминат към други форми на недоволство срещу правителството и главния прокурор, а една от причините, които изтъкнаха е засилващата се криза с пандемията от Covid-19 у нас.

Новината обяви Николай Хаджигенов от трибуната на протеста вчера вечерта. Изказването му можете да видите във видеото горе.

По неговите думи е дошло време да се промени и надгради протеста, за да постигне целите си.

Арман Бабикян заяви, че ще продължат да оказват натиск върху управляващите докрай и отбеляза, че целите на протеста не са се промени от ден 1, а именно – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

Организаторите публикуваха съобщение за тяхното решение и на страницата си във “Фейсбук”, където също обясняват причините за него. Ето пълния му текст:

“Уважаеми приятели,
Свободни и смели граждани,

Днес, в Деня на народните будители можем да отчетем, че събудихме 67% от гражданите на България, че събудихме световните медии за корупцията в страната, че властта загуби 400 000 гласа – засега. Събудихме Европейския парламент. Милиони българи разбраха, че Царят е гол! Гласът си надигнаха стотици учени, преподаватели, студенти, творци и интелектуалци, хора с най-различни професии, които се чувстваха самотни и смятаха, че никой не ги разбира. Много сме и разбираме! България никога вече няма да бъде същата уродлива дупка, в която потъват мечтите, справедливостта, труда и парите на хората. Единствените, които не можахме да събудим са Борисов, Гешев и тясната клика около тях.

В сегашния си вид протестът постигна немислимото, надминавайки и най-смелите ни мечти. Дойде време да го променим и надградим, за да постигнем целите си.

Има и още една важна причина да превърнем протестните ни вечери в други форми на съпротива. Трябва да съхраним способността на българските лекари и сестри да се справят с вълната от болни. Предприемаме този ход от уважение към нашите спасители с бели престилки и с омерзение към властта на мафията. Смятаме за лицемерно да критикуваме съсипаната здравна система и в същото време да създаваме риск от заразяване, дори на един човек от вас! Властта се страхува да поеме тази отговорност, защото ще получи политически обвинения и ще загуби още повече от своя рейтинг. Затова отговорността ще поемем ние, Триото и гражданите, както ще приемем и ругатните по свой адрес. Човек трябва да има силата да избира между рейтинга и дори един човешки живот. Борисов няма тази сила и е потънал в страх! Ние я имаме!

През всички дни на този площад сме давали да се разбере, че сме срещу насилието. Правихме живи вериги, превързвахме хора, гонихме провокатори, пазихме и деца, и старци, и полицаи. Днес не можем да провокираме нещастие и болест дори на един човек на площада, защото от тук минават хиляди, десетки хиляди българи. Това е и солидарност с изнемогващите лекари, сестри и медицински персонал, които буквално живеят на работните си места. Те също ни подкрепяха на протеста тук месеци наред!

Ще ви информираме непрекъснато за всяка гражданска акция, която предприемаме, за да я правим заедно. Следете страницата на Отровното трио и медиите, които са склонни да отразяват протестните инициативи. Ще продължим обиколките в страната и формирането на комитети. Продължаваме набирането на доброволци от цялата страна и чужбина. Ще продължим разкритията за властта на мафията. Ще продължим съвместната ни работа по опазване вота на българските граждани.

Битката ще е с други методи за съпротива и ще оказваме натиск върху системата на мутрите докрай. Нашите искания остават същите – оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори! Ако Борисов настоява да проведем битката на друг терен, и там ще го победим. #ОСТАВКА!

Източник: Facebook/Отровното трио

Видео: bTV

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции