<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94004" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП отстъпи п...

Отстраняват Михаил Константинов от “Информационно обслужване”

14 Юли 2021
0 329

Дългогодишният шеф на „Информационно обслужване“ Михаил Константинов ще бъде освободен от държавното дружество, което отговаря за обработване на изборните протоколи. Това ще се случи на 16 август, пише “Булевард България”.

Тогава е свикано извънредно заседание, в чийто дневен ред присъства само точката за освобождаване от длъжност на двама от членовете на Съвета на директорите. Освен Михаил Константинов, другият отстранен ще е Валери Борисов, предаде в. „Сега“.

В съвета са още Валентина Недялкова, Юлияна Калчева и Ивайло Филипов.

Михаил Константинов оглавяваше „Информационно обслужване“ от 2012 г. до април 2021 г., като единствено в периода 2014-2015 не беше председател на борда на директорите. Сега председател е Валери Борисов.

Новата шефка на ЦИК разкри рисковете при машинното гласуване (аудио)

Транспортният министър Георги Тодоров обмисляше да освободи Константинов, който е изявен критик на машинното гласуване, още с идването на служебния кабинет. Като принципал на дружеството той издаде обява за провеждане на нов конкурс за представители на държавата в борда на директорите, но го оттегли.

Тъй като „Информационно обслужване“ не е изцяло държавно, а 0,5% от капитала му се държат от дребни акционери, кадровите смени стават с решение на Общото събрание.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции