Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Отчетено е опасно замърсяване на въздуха в София с азотен диоксид
Отчетено е опасно замърсяване на въздуха в София с азотен диоксид
Еко криза
11-18-19
добавено
1402
прегледа

Замърсяването на въздуха в София с азотен диоксид е опасно високо, алармират от платформата AirBG.Info. От 30 измерени пункта, в 29 са отчетени превишени нива. При вдишване азотният диоксид води до редица хронични заболявания като белодробна болест, астма, бронхит.

 

 

 

 

ИНСИНЕРАТОРЪТ ЗА ОТПАДЪЦИ - МРЪСНАТА ТАЙНА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА (ВИДЕО)

 

 

През целия месец октомври в центъра на София са отчетени средни нива от 70-80 мкг/куб.м, които са два пъти над допустимите за здравето стойности от 40 мкг/куб. м.

 

 

 

 

 

НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ, ЧЕ МИЕНЕТО НА УЛИЦИТЕ ЩЕ ДОКАРА ЧИСТ ВЪЗДУХ, ПИТАТ ОТ AIRSOFIA (ВИДЕО)

 

 

 “Данните са силно притеснителни, защото са значително по-лоши от тези, които измерихме месец по-рано. Тенденцията е еднозначна – колкото повече трафик има в града, толкова повече е отровата във въздуха. Време е наистина за спешни мерки”, коментира резултатите ръководителят на проект AirBG.Info Стефан Димитров.

 

 

 

 

БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ-МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ В ЕВРОПА

 

 

От септември насам се наблюдава тенденция на покачване на концентрацията на азотен диоксид, потвърждават още данните. 

 

 

По данни на Световната здравна организация в Европа 75 000 души умират преждевременно заради азотен диоксид всяка година, а броят на случаите на преждевременната смърт, причинена от замърсяване на въздуха, достига половин милион души. В България почти 1000 души годишно умират преждевременно от азотен двуокис.

 

 

Източник: AirBG.Info