<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57088" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

От Брюксел обещават още пари и служители по границата с Турция заради мигрантския поток

28 Февруари 2020
0 49

Европейската комисия заяви, че ще помогне, ако България поиска помощ за опазването на границите, пише Dir.bg.

 

 

От 2015 година насам на България са предоставени над 300 милиона евро от фондовете за миграция и охрана на границите и са изпратени около 70 граничари. Говорител на Еврокомисията посочи, че страната ни спокойно може да поиска допълнителна помощ.

 

 

БОРИСОВ ИЗПРАТИ АРМИЯТА НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ, ЗАРАДИ ВЪЛНА ОТ СИРИЙСКИ МИГРАНТИ (ВИДЕО)

 

 

„Знаем за твърденията, че мигранти се движат от Турция към границата с ЕС, но имаме нужда от собствени данни”, посочи говорителят и добави, че споразумението ЕС-Турция за миграцията продължава да действа.

 

 

От Брюксел обещават още пари и служители по границата с Турция заради мигрантския поток

 

 

По данни на гранична полиция тази сутрин са спрени две групи мигранти да преминат нелегално в страната ни. Министърът на отбраната се ангажира с включването на армията и военна техника за опазването на границата.

 

 

„Заявявам категоричната си решимост армията да окаже пълно съдействие и да предприеме всички необходими мерки за опазване на държавната граница, като не допусне нито един нелегален имигрант на територията на България. За тази цел Българската армия има готовност да се включи със състав до 1000 души и до 140 единици техника“, оповести той в позиция до медиите.

 

 

 

Източник: Dir.bg

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции