<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Нова вълна": ...

От днес влиза в сила разхлабването на мерките за маските на обществени места

16 Юни 2021
0 6687

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска.

Поредна конспирация: Анти-маскъри слагат маски, за да се “предпазят от ваксинираните” срещу Covid-19

Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица – собственици или управители на обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на гражданите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу Covid-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

От днес влиза в сила разхлабването на мерките за маските на обществени места

По смисъла на заповедта за “ваксинирано срещу Covid -19” се приема лице със завършен ваксинационен курс, удостоверено с Цифров Covid сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза.

За “преболедувало Covid -19” се приема лице с лабораторно доказан Covid -19 с PCR изследване или с бърз антигенен тест, за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров Covid сертификат на ЕС за преболедуване на Covid -19.

Заповедта влиза в сила от днес, 16 юни. Можете да я видите тук:

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции