<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78398" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коронавирусъ...

От днес Гърция въвежда нови изисквания за преминаване през ГКПП “Кулата-Промахон”

20 Ноември 2020
0 569

 От  днес на ГКПП „Промахон” се въвеждат допълнителни мерки  във връзка с усложнената епидемична обстановка, съобщават от Главна дирекция “Гранична полиция”, предаде NOVA.

Гърция удължи изискването за отрицателен PCR тест на влизащи в страната българи

Досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини, се запазват.  Сега обаче, освен че трябва да предостави предварително попълнен формуляр за пътуване и QR код, на всеки пътуващ ще бъде направен бърз тест за Covid-19.

При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция. Новите мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

Съгласно решение на гръцките власти, през ГКПП “Нимфеа” – “Маказа” от петък ще бъде позволено преминаването само на товарни МПС.  До момента беше разрешено преминаването и на гръцки граждани и граждани с разрешително за пребиваване в Гърция.

Източник: NOVA

Снимка: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции