<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Ди Велт": Кар...

От днес предсрочно пускат Южната дъга на околовръстното в София (снимки)

07 Септември 2020
0 1785

От днес сутринта възстановяват движението по Южната дъга на столичното околовръстно, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

За улеснение на очаквания интензивен трафик в края на трите почивни дни днес в 6:30 ч. се възстановява движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в реконструиращия се 6 км участък между ж.к. “Младост” и автомагистрала “Тракия”.

От днес предсрочно пускат Южната дъга на околовръстното в София (снимки)

Преминаването ще се осъществява двупосочно в платното, в което не се извършват строителни дейности, и ще се регулира със светофарна уредба при Горубляне, Герман и Лозен. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да спазват стриктно поставената сигнализация.

Отсечката между ж.к. “Младост” и кв. “Горубляне” беше затворена на 14 юни тази година за разрушаване на стария надлез при 40-ия километър и изграждането на нов, припомня ClubZ. Двулентовият път се разширява в две платна с по три ленти за движение в посока.

От днес предсрочно пускат Южната дъга на околовръстното в София (снимки)

Инвестицията е на стойност на 142 милиона лева и е от Републиканския бюджет. Срокът за завършване на модернизацията е пролетта на 2021 година.

С новото трасе на софийския Околовръстен път ще се осигури връзка  между автомагистралите “Струма” и “Тракия”. Ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала “Европа” и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Иначе тази събота премиерът Бойко Борисов нагледа работата по трасето и сам обеща по-ранното пускане.

Снимки: Facebook/Бойко Борисов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции