Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
От понеделник в Перник ще има вода по 10 часа на ден
От понеделник в Перник ще има вода по 10 часа на ден
11-16-19
добавено
1118
прегледа

Пернишка община излезе със свое предложение за това какъв да е режимът на водата в града, който ще бъде наложен от 18 ноември. Според него вода ще има по 10 часа в денонощие - от 5 до 10 часа сутрин и от 17 до 22 часа вечер, пише Медиапул.

 

Предложението бе обявено от кмета на града Станислав Владимиров, който го е изпратил за съгласуване до областния управител.

 

Твърди се, че с предложения от общината режим водата в язовира щяла да стигне за 5 месеца дори и без валежи.

 

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 26 ГОДИНИ ПЕРНИК МИНАВА НА ВОДЕН РЕЖИМ

 

По-рано регионалният министър Петя Аврамова призова Владимиров да не отлага обявяването на режима и добави, че "най-щадящият вариант" и за хората, и за наличните количества вода в язовира, е първоначалното предложение вода да има само за по 6 часа на денонощие от 16 до 22 часа вечерта.

 

Припомняме, че режимът на водата в Перник се налага заради критично ниското ниво на яз. "Студена". В него има около 5 млн. куб. метра вода при капацитет от 25 млн. куб. метра.

 

От ВиК дружеството заявяват, че основната причина за това е сушата. Градоначалникът обаче изрази съмнения, че язовирът не е експлоатиран правилно.

 

Източник: Медиапул