<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=58049" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спазват ли се...

От понеделник започва онлайн обучение на учениците (видео)

13 Март 2020
0 3533

Тъй като голяма част от училищата използват дигитални платформи за обучение и електронни дневници, до сряда се очаква вече с 95% от учениците да се работи онлайн. Това каза нс брифинг в Министерски съвет министърът на образованието Красимир Вълчев, цитиран от “Дарик“.

„Трябва да започнем на работим с максимален брой ученици. Нашите очаквания са още в понеделник да започнем с 90% от учениците, а в сряда – с над 95% от учениците”, заяви Вълчев. 

“Тук не говорим за обучение в реално време. Говорим за обучение в електронна среда, което в първоначалния си вариант ще бъде за самоподготовка, упражнения с цел да нямаме загуба през това време, компенсаторно обучение”, поясни министърът.

От понеделник започва онлайн обучение на учениците (видео)

До сряда трябва да работим онлайн с 95% от учениците”Предстои да се установи каква част от учениците нямат възможност за дигитално обучение в домашни условия – нямат компютър или интернет. Не можем да осигурим 100% такова обучение, но ще направим максималното по-голяма част от децата да оползотворят времето”, коментира Красимир Вълчев.

Подготвят се и механизъм за взаимопомощ чрез уебсеминари и видео връзки.

Той подчерта, че двете издателствата „Просвета” и „Клет” вече са предоставили безплатно всички електронни учебници от първи до десети клас.

За по-малките ученици е важно всеки учител да създаде групи за комуникации – чрез електронните дневници, чрез социалните мрежи. Там където няма такива, МОН се обръща за съдействие към родителите, които трябва да бъдат връзката между учителя и ученика.

Източник: Дарик

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции