<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76377" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на "Але...

От утре затварят нощните заведения в София (видео)

24 Октомври 2020
0 9761

От утре се затварят всички нощни заведения в столицата. Мярката ще важи през следващите две седмици, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от bTV.

Решението идва след среща с общинския щаб и на база повишените случаи на Covid-19 и ръста при хоспитализираните пациенти в София.

Децата и юношите са основните Covid-разпространители, сочи мащабно изследване на университета “Принстън”

Фандъкова призова и фирмите в София при възможност да пуснат служителите си да работят онлайн. Столичният кмет допълни, че тази мярка трябва да се въведе и от университетите.

Относно училищата, тя уточни, че ако случаите продължат да се увеличават, ще препоръча учениците от горните класове да преминат в дистанционна форма на обучение.

Пулмологът д-р Бенова: Теорията на стадния имунитет при Covid-19 започва да издиша напоследък (видео)

Междувременно от Българския лекарски съюз се обявиха за “балансирана строгост” при въвеждането на новите мерки. Те определиха заповедта за спиране на плановия прием като прибързана.

И призовават в най-кратки срокове да се затворят нощните заведения в цялата страна, масовите мероприятия и спортните прояви, за които не може да се осигури дистанция да се провеждат без публика.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции