<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джеймс Пардю:...

От “Фейсбук” и “Инстаграм” ще плащат на потребители да закриват профилите си

09 Септември 2020
0 3736

От компаниите “Фейсбук” и “Инстаграм” са готови да плащат на потребители да деактивират профилите си като част от мащабно проучване във връзка с президентските избори в САЩ през ноември, пише TechTimes.

От компанията майка „Фейсбук“ обявиха, че са готови да плащат по 20 долара седмично на всеки потребител, който е готов да участва в проучването, което включва деактивиране на профилите на тези потребители за период от една до шест седмици.

„Фейсбук“ и „Инстаграм“ са две от най-използваните социални мрежи на територията на Съединените щати. Целта на проучването е какъв ефект ще има бойкотът им върху политиката и демокрацията.

Репортерът от Вашингтон Елизабет Дуоскин публикува в „Туитър“ снимка на предложението от компанията, което тя е получила.

“Акцията е част от проучване, което бе оповестено в понеделник, но ето, че съобщението идва още същата седмица”, коментира тя.

От информацията става ясно, че докато потребителите са без социалните си профили, те ще трябва да попълнят и анкета. Деактивирането на профилите на участниците ще започне от последната седмица на септември, като те няма да могат да използват социалните си мрежи до началото на декември – много след края на президентската надпревара в Щатите.

„Фейсбук“ търси между 200 000 и 400 000 потребители на територията на Съединените щати, които да се включат.

Говорител на компанията заяви, че всеки може да се присъедини към проучването, но трябва да е готов да деактивира платформите за социални медии, включително в “Инстаграм”, по време за целия период. Участниците ще получат обезщетение от социалните медии, което те считат за „доста справедливо за този тип академични изследвания“.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции