Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
От 1 април ще връщат българи от чужбина с до 1200 лева бонус
От 1 април ще връщат българи от чужбина с до 1200 лева бонус
У нас
01-22-20
добавено
6427
прегледа

От 1 април ще започне да функционира платформата EURES, която дава възможност за кандидатстване за допълнителни финансови пакети на хора с висше образование, които искат да се реализират професионално в България. Това съобщи Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

 

Платформата в сайта на Агенцията по заетостта ще предоставя лесен достъп до информация за пазара на труда в България, публичните услуги и цените на недвижимите имоти. Всеки, който кандидатства за финансова подкрепа, ще може да избира между различен вид услуги. Таванът на подкрепата може да достигне до 1200 лв.

 

КОЛКО ДОБРЕ СА БЪЛГАРИТЕ?

 

Основното изискване към кандидатите е да започнат работа в България, а през последните 6 месеца да са живели в друга държава. 

 

Подкрепата ще включва предоставяне на средства за покриване на наема за период до една година, ако кандидатът започне работа в населено място, в което не притежава жилище. Ако детето на семейството не е прието в ясла или детска градина, ще му бъде осигурена детегледачка, наета през Бюрото по труда.

 

КАК СОФИЯ ИЗЯЖДА БЪЛГАРИЯ

 

Ако член на семейството не говори български език или има нужда от допълнителна квалификация, ще получи ваучер за езиков курс или допълнителна квалификация.

 

В случай, че работното място е в град със средна работна заплата, която е под нивото на средната за страната, в рамките на една година кандидатът ще може да получава половин минимална работна заплата върху основното си възнаграждение. 

 

 

Източник: МТСП