Следва: Големи свето...

От A1 обещаха 20% компенсация от месечната такса на всички засегнати от срива вчера

09 Юни 2021
1 1712

Българският телеком А1 предлага 20% компенсация от месечната такса на всички свои клиенти, изпитали затруднения при срива на услугите вчера, съобщиха от компанията.

Техническата авария засегна за няколко часа хора в цялата страна и зад граница, но проблемът е в следствие на два отделни инцидента – токов удар и пожар в електрическата мрежа в столицата. 

По-рано през деня самозапалил се кабел в колекторска шахта до столичния бул. „Цариградско шосе“ в близост до сградата на ГДБОП остави хиляди в “Младост”, “Дружба”, “Полигона” и “Гара Искър” без ток. 

Учудващо, през деня имаше друг интернет срив в целия свят без никаква връзка с този. Някои от най-големите световни медии, уеб форуми и магазини спряха за кратко сутринта в САЩ и Европа. Причината за това бе срив в клауд услугата Fastly, разпределяща съдържанието им в тези региони, но проблемът бе бързо отстранен.

Компенсацията може да бъде заявена на сайта на компанията тук. Информация за компенсацията е налична на сайта на компанията и е валидна за всички засегнати клиенти на домашен интернет и телевизия, които я заявят.

Източник: А1

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции