<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=71868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сърбия вдига ...

Официално от Сърбия: Няма да слагаме ограда по границата с България

21 Август 2020
0 220

България поиска обяснение от Сърбия относно публикациите в сръбски медии, че правителството ще строи ограда по границата със страната ни, предаде bTV.

От Министерството на външните работи (МВнР) съобщават, че посланикът за специални поръчения Иван Петков е разговарял със сръбския посланик в София Желко Йович, който е заявил, че правителството му не е вземало решение за издигане на ограда по границата с България, нито се извършват дейности по подготовката за такова съоръжение.

Сърбия вдига ограда по границата с България заради коронавируса (видео)

Посланикът ни в Сърбия Радко Влайков пък е разговарял с Милош Попович – началник на кабинета на сръбския министър-председател Ана Бърнабич. Той е потвърдил, че подобно решение за България няма и ще бъдем уведомени предварително, ако в бъдеще се обсъжда такова.

От утре и Сърбия иска отрицателен PCR тест за влизащи в страната българи

В разговорите е подчертано, че границата на България със Сърбия се охранява изключително стриктно от българската гранична полиция като външна граница на ЕС.

За първата половина на годината на изход на “зелена” граница със Сърбия от българските власти са задържани 211 незаконни мигранти.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции