Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Официално: Първи ремонт на ремонта на "Графа"
Официално: Първи ремонт на ремонта на "Графа"
gospodari.com
06-12-19
добавено
681
прегледа

Първият официален ремонт на ремонтираната ул. "Граф Игнатиев" вече е факт. Надигнатите и в последствие изпочупени плочки на места по трамвайната линия, минаваща по улицата, бяха подменени в сряда.

 

Плочките се надигнаха през последния уикенд.

 

Кметът Йорданка Фандъкова обяви, че инженерите, проверили дефекта, обяснили, че се е получил заради температурното разширение на материалите и липсата на фуга между плочките и поставените напречно на трамвайните линии отводнители. Кметът коментира, че ще се проверяват проектите, по които беше направен ремонта, за да се види дали са нужни допълнителни промени по вече свършената работа, за да не се стига отново до такива ситуации.

 

Фандъкова наложи и глоба на строителната фирма "Джи Пи Груп". Компанията обаче отхвърля вината за дефекта с надигнатите плочки. От дружеството обясниха, че са изпълнили всичко, както е било по проект и именно проектантите трябва да понесат отговорност.

 

И преди този случай по ул. "Граф Игнатиев" се подменяха вече наредени настилки, но това ставаше преди официалното завършване на строителството. Трамвайното трасе официално е в експлоатация от края на миналата година. Останалата част от ремонта по улицата беше обявен за приключен на 29 май.

 

Източник: Mediapool