Оцелели от стрелбата във Флорида към Тръмп: Направете нещо!

May 19, 2018
46 13675
Коментари: 0

Ученици, оцелели от стрелбата през февруари в училище в американския град Паркланд, щата Флорида, изразиха в социалните мрежи възмущение и мъка, след като 17-годишен ученик уби десет души и рани десет в гимназия в Тексас, предаде Асошиейтед прес.

 

Трагедията в Санта Фе, Тексас, е най-смъртоносното нападение в американско училище след 14 февруари, когато бивш ученик бе арестуван за убийството на 17 души в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд. Случилото се мобилизира хиляди хора да се включат в общонационално движение с искане за промени в законите за огнестрелните оръжия.

След събитията в Тексас ученичката от Паркланд Джаклин Корин написа в Туитър, че скърби за учениците в Санта Фе, че чувството, което никой не бива да изпитва, й е толкова познато и тя искрено съжалява, че тази "епидемия" е засегнала и техния град. Тя насочи гнева си и към президента Доналд Тръмп. "Нашите деца ги УБИВАТ, а вие гледате на това като на игра. Това е 22-ата стрелба в училище само тази година. НАПРАВЕТЕ НЕЩО", написа тя, а съученикът й Дейвид Хог, помагал й да организира движението "Никога повече" предрече, че сега политиците ще отидат в училището в Тексас, за да вдигнат рейтинга си.

Движението "Поход за нашия живот" призова американците да не позволяват поредната стрелба да отмине без проява на активна гражданска позиция.

 

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс каза след нападението в Санта Фе, че администрацията на Тръмп продължава да проучва кои са "най-добрите начини за предпазване на децата в цялата страна", съобщи Ройтерс.
 

Сандърс каза, че другата седмица ще се събере комисията за сигурност в училищата, създадена от президента след стрелбата през февруари в училището в Паркланд, Флорида. Там при подобни обстоятелства бяха убити 17 души – ученици и учители.

 

Източник: Dariknews.bg

Коментари

Реакции

Вижте отговорите на вашите въпроси във връзка с коронавирус (ПРОДЪЛЖЕНИЕ):