<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88506" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови парламе...

Румен Радев издаде указ за назначаване на ЦИК, очаква се да разпусне парламента на 7 май

03 Май 2021
0 2525

Навлизаме в последната седмица на парламентарната рулетка. До дни ще знаем кога ще са изборите и кой ще попадне в служебния кабинет на Румен Радев, пише bTV.

Вече е ясно, че БСП ще върне мандата в сряда, 5 май. Вариантите за разпускане на парламента са 6 и 7 май, като очакванията са това да стане на 7, защото 6-ти май е официален празник – Гергьовден.

Радев: Надявам се БСП да оползотвори третия мандат (видео)

Радев ще проведе консултации на 5 май с парламентарно представените партии и коалиции, за да се запознае с предложените от тях номинации за състава на Централната избирателна комисия. Публичното изслушване на предложенията ще започне от 14 часа на „Дондуков“ 2 и ще се излъчва в реално време на интернет страницата на президентската институция.

Радев обнародва светкавично промените в Изборния кодекс, гласувани от депутатите късно снощи

С разпускането на парламента се насрочват и изборите, като най-вероятната дата е 11 юли, но юристите не изключват и 4 юли. Все пак, президентът трябва да успее да назначи и нова ЦИК, което депутатите му възложиха преди дни.

Борисов: Да се говори, че само ГЕРБ е токсична е нередно. БСП, ДПС и “Демократична България” също са токсични (видео)

За двата месеца до вота ще ни управлява служебен кабинет. Вече има спекулации и предположения кой може да го оглави. Това е генерал Стефан Янев, който е секретар на президента Румен Радев. Той е съветник по национална сигурност и беше вицепремиер в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции