<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77871" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Телевизионен...

Очевидец засне сблъсъкa между „Спешна помощ“ и болница с COVID отделение (видео)

13 Ноември 2020
0 44375

Линейка на „Спешна помощ“ докарва пациент в критично състояние в инфекциозна болница – Пловдив. Започва спор за това дали и къде има места, докато пациентът лежи на изкуствено дишане с критични показатели в линейката. Кислородът в линейката свършва, екипът на „Спешна помощ“ се съмнява, че пациент с такива показатели ще оцелее пренасочването към друга болница, но въпреки това тръгва, поради липса на избор.

„Стискай ми палци да имам кислород“!

С тези думи екипът на „Спешна помощ“ в Пловдив се отправя към поредната болница. На въпросът им към лекаря „Ще изтрае ли с такава сатурация?“, докторът отговаря „Трябва да изтрае!“

Въпреки рапоредбите на премиера, да няма недостиг на линейки и легла, реалността е съвсем различна. Както казва лекарят във видеото, проблемът е в системата, която принуждава медиците, които се борят денонощно и вече изнемогват, да поставят пациенти в огромен риск и понякога да ги обричат на сигурна смърт, поради недостиг на легла, оборудване, консумативи и това, което им остава единствено е да стискат палци.

Стискаме палци на всички лекари, пациенти, здрави и въобще – на всички в България! Стискаме палци да не се налага животът ни да се решава от блатото, в което управляващите през всички години превърнаха българското здравеопазване

Стискаме палци!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Борислав Александров

    13 Ноември 2020

    Разходката с джипката,изтребителите,корабите са приоритет!!КАК ТАЗИ ЛЕКАРКА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА,ДА ПОМОГНЕ, ДА Е БЪРЗА??????КАК?КАК?РЕАЛИТИ В БУЛГАРИСТАН И ТО В ГРАД КАТО ПЛОВДИВ, а В по-малките.......Но...Всичко е точно..Може да е постановка....Важното е,че министъра се кефи на излекувани,които се влошават после у дома....ПРИЯТНА РАЗХОДКА,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ПО НОВИТЕ ПЪТИЩА,обикновените хора караме по един друг....ГОСПОД ДА ПАЗИ ВСИЧКИ НАС, И ВАС ГОСПОДА!

Реакции