<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=78489" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нима всички у...

Още един пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници (видео)

23 Ноември 2020
0 1050

Четвърти пациент почина в Пловдив след обикаляне по болници, предаде Нова тв.

Близките на Йордан Недев от Стамболийски разказаха в отворено писмо, че също са се сблъскали с хаоса в здравната ни система, след като са се опитали да го настанят в болницата „Свети Георги”.

Чакали са часове наред, но места не са се намерили. Били са пренасочени към друга болница – Окръжна болница в Пловдив. Оттам мъжът също е бил върнат.

Скандални кадри показват двама мъже с тежък Covid да чакат 40 минути на стълбите в болница, по-късно починаха (видео)

На следващия ден близките на Недев отново повикали линейка. Отново мъжът е изпратен в „Свети Георги”, оттам били изпратени пак в Окръжна болница. Близките му го завели обаче в друго лечебно заведение, където, за съжаление, Недев починал.

„Имаше шанс за спасението му в периода, в който го върнаха от Окръжна болница, в 24-те часа до другия ден, когато вече беше приет в „Иван Рилски”, защото тогава състоянието му не беше толкова критично”, разказа Николай Недев, син на починалия мъж.

Още един мъж с Covid-19 почина след отказ да бъде приет в болница в София (видео)

„След като устоновихме, че сатурацията на кръвта му е ниска, говорихме с личната лекарка. Тя беше категорична, че той трябва да постъпи в болница”, разказа съпругата на починалия мъж Елена.

„В болницата стои и чакаш. Никой не ти дава информация, какви мерки се вземат, какви изследвания са направени и какви са резултатите”, каза още тя.

И допълни: „Никой не е говорил с нас дали има или няма коронавирус. След като вече беше насочен към Окръжна болница в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от отрицателните бързи тестове, които са му направени”.

Самата тя не знае какъв е бил аргументът мъжът ѝ да не бъде настанен в болница.

„В смъртния му акт са изброени трите му заболявания и на четвърто място е записано Covid-19″, каза Елена.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции