Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Още потърпевши от круизите на кукуво лято
Още потърпевши от круизите на кукуво лято
Репортажи Вземи EMBED
Loading the video...
12-20-18
добавено
20750
прегледа

Скъпи, приятели, наскоро ви показахме прецедент в репортажната ни история - туристическа агенция в ролята на потърпевш.

 

Сега ще повторим прецедента с още една туристическа агенция, ужилена с цели 50 хиляди лева от същия туристически оператор „Круиз експерт”.

 

Круизи на кукуво лято

 

 

В края 2017 година от потърпевшата агенция се обръщат към  оператора със запитване за круиз в Средиземно море за група от тридесет човека. След одобрена оферта, изпратена от шефката на „Круизексперт“ -  Димитрина Муртова,  в началото на 2018 г. от туристическата агенция заплащат депозит от 30% от цялата стойност на пътешествието.

 

По договор, крайният срок за плащане на пълната сума от 49 000 лв., е през август 2018 г., но Димитрина Муртова го изисква месец по-рано, под претекст, че натовареността на круиза е много голяма.

 

 

 

Без да имат грам съмнение за измамата, от агенцията заплащат остатъка от цялата сума, очаквайки, че техните клиенти ще се качат на кораба на 26 октомври тази година. С наближаване на датата, от агенцията се свързват с „Круиз експерт“, за да получат билетите, когато започватдългото отлагане и фалшивите оправдания до деня на пътуването, в който буквално на летището се съобщава на групата, че няма да бъдат качени на круиза.

 

 

Впоследствие туристическата агенция решава да обезпечи клиентите си за своя сметка и да се надява на възмездие за престъпното поведение на Димитрина Муртова и „Круиз експерт“.

 

 

Боби Ваклинов продължава да следи изкъсо случая, а ако имате информация за въпросната фирма, сигнализирайте ни!