<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63937" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тити Папазов ...

Павел Колев: Докато няма вписване в книгата на акционерите, няма смяна на собствеността на “Левски” (снимки)

13 Май 2020
0 1208

“Докато няма вписване в книгата на акционерите, смяна на собствеността няма”. Това заяви изпълнителният директор на “Левски” Павел Колев, цитиран от бТВ.

Днес той прие акциите, джиросани на премиера Бойко Борисов. Акциите вече са прибрани в касата на клуба, но според Колев от юридическа гледна точка Георги Попов си остава формален собственик на “Левски”.

Павел Колев: Докато няма вписване в книгата на акционерите, няма смяна на собствеността на &#8220;Левски&#8221; (снимки)

Шефът на “сините” допълни, че е опитал да говори с финансовия благодател на тима Васил Божков, но към този момент няма връзка с него.

“Промяна няма в момента. Това, което можем да направим, е да се опитаме да разрешим този казус. Търсих Васил Божков, няма връзка с него в момента. Акциите са прибрани в касата на клуба и не можем да разполагаме с тях. Те се водят на Георги Попов. Ако се свържем с тях, ще коментираме. Всички варианти са възможни в момента”, каза Колев.

Павел Колев: Докато няма вписване в книгата на акционерите, няма смяна на собствеността на &#8220;Левски&#8221; (снимки)

По неговите думи, засега ръководството и треньорският щаб няма да подават оставки.

“За мен “Левски” като клуб не заслужава това, което му се случва, но това е нещо, което не зависи от нас. Надявах се, че след разговорите, които съм провел със собствениците, те ще се разделят с акциите по начин, по който трябва да позволи на клуба да се бори за съществуването си. Акциите са тук, но това не ни помага по никакъв начин”, добави той.

“Имам идея как да действаме, но няма да я споделя, защото не знам дали ще се осъществи”, каза още изпълнителният директор.

И добави: “Надеждата в момента е в привържениците. В момента не можем да платим на футболистите. Не е много редно да разчитаме само на феновете, предвид икономическата ситуация, но друга възможност нямаме. На този етап имаме пълно разбиране от играчите. Не мога да се оплача от тяхното поведение. Колко още ще продължи това – не мога да кажа.”

По думите на Колев, най-реалистичният вариант е акциите да бъдат върнати на феновете на “Левски”.

Сашо Диков предаде отказаните от Борисов акции на “Левски” на администрацията на клуба (видео и снимки)

Павел Колев: Докато няма вписване в книгата на акционерите, няма смяна на собствеността на &#8220;Левски&#8221; (снимки)

По-рано днес премиерът Борисов отказа да вземе акциите на “сините” и затова Сашо Диков ги предаде в административната сграда на стадион “Георги Аспарухов”. Ценните книжа обаче ще останат джиросани на името на министър-председателя Бойко Борисов.

Бойко Борисов отказа да получи акциите на ПФК “Левски” (видео и снимки)

Източник: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции